23948sdkhjf

Köper ventilföretaget

Tar över 20 medarbetare med lång erfarenhet samt ett lager om 2 000 ventiler och ställdon.
Hammaröföretaget Askalon köper ventilverksamheten från Erichs Armatur (numera Auma Scandinavia). Tillträde sker den 1 januari. Hammarö ligger i Värmland.

I affären ingår säljorganisation och ventilservice vilken omfattar ett servicecenter på 1 000 kvadratmeter i Västervik och ett lager om cirka 2 000 ventiler och ställdon i Malmö. Köparen tar över 20 medarbetare med "lång erfarenhet".

Askalon får därmed ensamrätt att sälja Emersons ventiler från tidigare Pentair. Det handlar om varumärken som Keystone, Sempell, Vanessa, Gachot, Neotecha, Raimondi, Fasani, Dewrance och Clarkson.

Köparen har i och med affären ett produktsortiment som omfattar reglerventiler, avstängningsventiler, säkerhetsventiler, regulatorer och ställdon. Det sammanslagna företaget har upp till 100 servicetekniker tillgängliga.

Askalon har sedan 1973 tillhandahållit ventiler, ventilservice och vibrationsanalys. Företaget är verksamt inom områden som ventiler, rörkonstruktion, ventilservice, övervakningssystem och utbildning.

Kunderna finns i processindustrin samt energi och kärnkraft i Sverige, Danmark och Finland. Företaget omsätter 170 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.703