23948sdkhjf

Enkelt att starta företag enligt verktygsmakaren

"En liten vanlig människa, vem som helst, kan starta företag i Sverige".
Det är lätt att starta företag i Sverige. Det säger Niklas Lindberg som driver verktygsmakaren Linto i ett färskt reportage som Svenskt Näringsliv Jönköping har gjort.

Linto, baserat i tätorten Hok i Jönköpings län, har 13 medarbetare och är inriktat mot verktygsmakeri, prototypframställning och automation. Kunderna finns i hela Sverige och många av dem i Jönköpings län.

Niklas Lindberg startade sitt första företag 1989 och beskriver sig själv som en ”self-made man”. Han gick till banken och lånade en halv miljon och köpte in två maskiner.

– Det klagas mycket i Sverige, att allt är så krångligt. Men till dem som klagar vill jag säga att i Sverige kan en liten, vanlig människa, vem som helst, starta ett företag. Det är ingen korruption att tala om. Ta bara Kina, som jag kan väl, där är det mycket svårare. I Sverige behöver du inte ha en farbror med kontakter eller muta rätt folk för att överhuvudtaget komma igång med verksamhet. Eller USA, driver du företag där är du livrädd för att ständigt bli stämd, säger han till Svenskt Näringsliv.

Företagets kunder finns inom fordon, telekom, bygg, möbel och vitvaror.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094