23948sdkhjf

Fokus på lättvikt vid Techtanks konferens

"Ska våra industriföretag vara konkurrenskraftiga globalt måste de hänga med i utvecklingen".
Konferensen Techtank pågår i Olofström på torsdagen och fredagen. Där möts föreläsare från industri, akademi och forskning. Fokus är på varmformning och lättvikt.

Det är tredje gången som konferensen anordnas och den bygger vidare på föregående års seminarier kring presshärdning som skedde i nära koppling till Volvo Car Body Components.

Konferensen har i år besökts av ett 70-tal deltagare och av cirka 20 företag och organisationer från olika delar av Sverige.

– Vi är glada att så många väljer att komma till vår årliga konferens. Vi har arbetat fram ett väldigt aktuellt program med många högintressanta föreläsningar och även ett flertal internationella föreläsare, säger Sebastian Lodge som är projektledare för området Teknik & Innovation på Techtank, enligt ett pressmeddelande.

Kraven på lättare produkter ökar inom flera branscher som till exempel fordon, flyg, marin, verkstad och energi.

– Lättvikt är oerhört viktigt för ökad effektivitet och inte minst minskad miljöpåverkan. Ska våra industriföretag vara konkurrenskraftiga på en global marknad med allt högre krav är det en förutsättning att de också följer med i utvecklingen av allt lättare material, säger Sebastian Lodge.

Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige för industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen verkar internationellt och i flera olika branscher, många av dem återfinns i fordonsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094