23948sdkhjf

LTU utbildar Volvos produktutvecklare

Volvo Construction Equipment (VCE) vill bli bättre på innovation och tar till helt nya sätt att produktutveckla sina produkter genom Team Based Innovation.
Företaget anlitar därför forskare vid Luleå tekniska universitet för att utbilda sina egna iCoaches.

- För de flesta är det ett helt nytt sätt att tänka, vilket ger stor nytta och jag tror att de kommer att använda det i de tidiga faserna i sina projekt för att kunna generera idéer, säger Åsa Norrby, som arbetar med process- och verksamhetsutveckling inom VCE Innovation i ett pressmeddelande.

Nytt arbetssätt
Tillsammans med fem andra personer från VCE har hon fått utbildning i ett nytt arbetssätt inom forskningsområdet Team Based Innovation av forskare inom Avdelningen för funktionella produkter vid Luleå Tekniska universitet.

Företaget har utsett ett antal iCoaches som ska få utrymme för innovation och nya idéer i sina projekt där nya produkter utvecklas.

- Jag tror definitivt att det här kommer att växa inom VCE framöver, säger Åsa Norrby.

Team Based Innovation
Team Based Innovation är ett begrepp inom vilket experter med olika bakgrund kan träffas för att samarbeta kring ett specifikt ämne, med inriktning mot produktutveckling.

En slags workshop handlar det om, men det är mer specifikt än så och kallas Charrette.

- Det är en mer intensiv form av workshop som vi kallar för FUN functional Charrette, där designers samlas och tillsammans löser ett specifikt problem, säger Mattias Bergström, forskare inom Avdelningen för funktionella produkter vid Luleå tekniska Universitet.

Tidigare har 10 anställda vid Volvo VCE i Eskilstuna utbildats till iCoacher och nyligen ytterligare 12 stycken inom samma företag i Korea.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.203