23948sdkhjf

Jättevindkraftsprojekt skrider framåt

Blekinge Offshore AB kommer idag den 6 december att lämna in en ansökan om miljötillstånd för Sveriges största havsbaserade vindkraftsprojekt.
- Genom inlämnandet av tillståndsansökan passeras nu en milstolpe i projektets utveckling, säger Anders Nilsson, Vingkraft AB i ett pressmeddelande.

Samma dag kommer basindustrins vindkraftsbolag VindIn AB att underteckna avtal med Eolus Vind AB och Vingkraft AB om att förvärva 10 procent av aktierna i Blekinge Offshore AB.

Eolus och Vingkraft säljer till VindIn AB
Genom bolaget Blekinge Offshore AB bedriver Eolus Vind AB (publ) och Vingkraft AB, projektering och utveckling av Sverige största och ett av världens största havsbaserade vindkraftsprojekt Blekinge Offshore, beläget i Hanöbukten utanför Blekinges kust.

VindIn AB, Eolus Vind AB och Vingkraft AB kommer den 6 december att ingå avtal, varigenom VindIn förvärvar totalt 10 procent av aktierna i Blekinge Offshore AB från de nuvarande ägarna Eolus Vind och Vingkraft.

Avtalet innehåller även en option för VindIn att förvärva ytterligare 10 procent av aktierna.

- Vi ser VindIns engagemang i projektet som en tydlig signal på att vi är på väg att realisera Sveriges bästa havsbaserade vindkraftsprojekt, säger Anders Nilsson, Vingkraft AB i ett pressmeddelande.

Försvarsmakten inte positiva
Berörda kommuner, Sjöfartsverket och Karlshamns hamn har i samrådsfasen ställt sig positiva till projektet.

Men försvarsmakten har varit negativ till etableringen i sina initiala yttranden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063