23948sdkhjf

Malte Månsons motorverksamhet får nytt namn

Döps om till Universal Power.
Motorverksamheten inom Malte Månson har bytt namn till Universal Power. Verksamheten har funnits i nästan 100 år.

– Med nytt namn och en helt ny kostym kan vi ge en mer rättvisande bild av oss själva, våra leverantörer och vår marknad, säger Universal Powers vd Staffan Lindewald enligt ett pressmeddelande.

Företaget är exklusiv generalagent för Perkins, Kubota och Kohler. Dessa tre är alla tillverkare av industrimotorer och verksamma globalt.

– Vi har under senare tid effektiviserat vårt arbetssätt, vilket betyder kortare ledtider inom samtliga processer inom företaget, hävdar Staffan Lindewald.

Universal Power omsätter 140 miljoner kronor och har 40 medarbetare i den nordiska verksamheten. Företaget har totalt tre anläggningar – två i Sverige och en i Norge.

I Skänninge i Östergötland sker försäljning av industrimotorer och reservdelar. I skånska Kristianstad finns ett Bosch-auktoriserat dieselcenter och en slang- och hydraulikverksamhet.

I både Sverige och Norge har företaget en nationell täckning för service och reparationer av alla varumärken som saluförs. Universal Power ingår som en del del i Malte Månson-koncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078