23948sdkhjf

Reservdelsföretaget Orio varslar 40 medarbetare

"Tillväxttakten möter inte den förväntan vi haft".
Orio organiserar om den svenska verksamheten vilket berör cirka 40 tjänster. Företaget ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar.

– Vår omställning av verksamheten tar tid och även om vi ser en positiv utveckling inte minst på logistiksidan möter inte tillväxttakten den förväntan vi haft. Därför kommer vi anpassa vår kostnadsbas men samtidigt ta ett större steg utvecklingsmässigt och strukturellt. Denna omstrukturering kommer stärka redan tagna initiativ på flera områden, såväl i Sverige som internationellt, säger företagets vd Jonas Tegström enligt ett pressmeddelande.

P4 Sörmland rapporterar att beskedet berör 25 arbetare i Nyköping. I Nyköping och Trollhättan berörs totalt 15 tjänstemän.

Samtidigt satsar företaget vidare den närmaste tiden med åtgärder som ska underlätta för Saab-bilägare och verkstäder att serva och underhålla Saab-bilar globalt.

Parallellt med det pågår också affärsutveckling av en ny reservdelsaffär mot andra bilmärken. Därför erbjuder de ett utbud till 26 av de vanligaste bilmärkena i Sverige och Tyskland.

Företaget har 200 medarbetare i Sverige med huvudkontor i Nyköping och ett avdelningskontor i Trollhättan. Orio är helägt av svenska staten. De hette tidigare Saab Automobile Parts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079