23948sdkhjf

Industritillverkaren tar stororder

"Roligt att vi kan behålla den här produktionen i Sverige".
Kontraktstillverkaren Gelab har tagit hem en Green-Tech order som är värd 70 miljoner kronor.

– Det här kommer vi att tillverka hos oss i Gäddede i Jämtland. Vi börjar så fort vi hinner med och har plats i produktionen. Ordervärdet gäller en period på 18 månader, säger företagets marknadsansvarige Johan Holm till Metal Supply.

Beställare i den aktuella affären är det Gävlebaserade företaget Inresol som under flera år har utvecklat en portabel så kallad biobränslegenerator. Tanken är att den ska kunna användas i miljöer som inte har tillgång till levererad el- eller värmeproduktion. Det kan handla om till exempel landsbygd, obygd eller öar.

– Ett kontrakt är tecknat över en period på fem år och vi hoppas att värdet kan bli betydligt mer än 70 miljoner. Det beror lite på hur marknaden tar emot det här så klart. Men det är roligt att vi kan behålla tillverkningen av det här i Sverige, säger Johan Holm till Metal Supply.

Gelab har sedan 1980-talet varit verksamt som en nordisk kontraktstillverkare av elektroniska produkter, system och kablage. Kunderna finns i den nordiska industrin i branscher som energi, fordon, telekom, medicinteknik och säkerhetslösningar.

– Det här är ett kvitto på att vi är konkurrenskraftiga och redo för fler affärer. I en allt tuffare internationell konkurrens är det extra roligt att säkra stora industriprojekt till Gelab och Sverige. Det känns fantastiskt att få vara en partner till Inresol i deras spännande och revolutionerande projekt, säger företagets vd Fredrik Dyfverman enligt ett pressmeddelande.

Gelab har tillverkningsenheter i Gäddede och Frösön i Jämtland. Vidare finns ett säljkontor i Sundbyberg utanför Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063