23948sdkhjf

Fler förfrågningar om offerter för Unibap

Inleder tester mot tillverkare som Universal Robots, Yaskawa och Kuka.
Uppsalabaserade Unibap ser ett ökat antal offertförfrågningar inom alla sina affärsområden. Det gäller också så kallade kombinationsaffärer mellan robotik och kvalitetssäkring. Det skriver robotföretaget i sin delårsrapport.

– Vi kommer inom kort att påbörja tester mot andra industrirobottillverkares lösningar, som till exempel Universal Robots, Yaskawa och Kuka, säger vd Fredrik Bruhn enligt rapporten.

Deras så kallade IVS-lösning innebär att styrningen tas över av robotar utan att datorer eller andra tillbehör i styrskåp läggs till.

– Eftersom dessa lösningar är "självständiga" med egen AI-förmåga (Edge computing), så finns det goda förutsättningar och stor potential i direktsamverkande med industriella systemlösningar, till exempel GE Predix, ABB Ability, Siemens MindSphere och IBM Watson, säger Fredrik Bruhn.

IT-bolaget Unibap är verksamt på området för AI-lösningar och robotik. Företaget har sin bakgrund från mångårig utforskning av rymden, tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Tanken är att lösningarna kan användas för automations- och robotiksystem i både stora och små företag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078