23948sdkhjf

Biltillverkaren får jätteorder

”Öppnar upp ett helt nytt segment”.
Volvo Cars har tecknat ett ramavtal med samåkningsföretaget Uber om leverans av 24 000 bilar. Bilarna, samtliga XC90 T8, ska levereras mellan 2019 och 2021.

Basfordonen är kompatibla med självkörande teknologier.

Fordonen baseras på Volvo Cars modulära och skalbara egenutvecklade plattform Scalable Product Architecture (SPA), och på den byggs Volvo Cars samtliga 90-modeller såväl som nya XC60.

Överenskommelsen, som inte är exklusiv, förstärker det strategiska partnerskap mellan Volvo Cars och Uber som tillkännagavs i augusti förra året, och påbörjar ett nytt kapitel i samverkan mellan biltillverkaren och det Silicon Valley-baserade techföretaget.

– Ny teknologi ruckar på och stör fordonsbranschen, och Volvo Cars väljer att vara en aktiv del i den störningen, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

– Vår målsättning är att vara den mest eftertraktade billeverantören för självkörande samåkningstjänster över hela världen. Överenskommelsen med Uber är ett tydligt exempel på en ny strategisk inriktning för oss.

Volvo Cars ingenjörer har i nära samarbeta med Uber utvecklat de XC90-SUV:ar som ska levereras till Uber. Basfordonen är utrustade med all nödvändigt säkerhet och grundläggande självkörande teknik som krävs för att Uber ska kunna addera företagets egna autonoma teknologier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078