23948sdkhjf

Legoleverantör i Valdemarsvik expanderar

Holmbo Production AB köper grannfastigheten och har fastställt en ny strategisk plan.
Holmbo Production jobbar med plåt, skärande bearbetning och montering och har varit verksamt i mer än trettio år. Idag har företaget drygt åttio anställda.

Från 2005 och fram till finanskrisen 2008 ökade Holmbo Production antalet anställda med mer än 50 personer och i september 2008 hade bolaget 125 medarbetare.

Den kraftiga lågkonjunkturen tvingade fram stora nedskärningar, men ekonomiskt klarade Holmbo de tuffa åren bra och utan att behöva låna upp pengar.

Under 2010 har tillväxten återkommit, ett antal personer har återanställts eller kommit in utifrån och bolaget har fastställt en ny strategisk plan.

Nya produktionslokaler
Holmbo Productions anläggning i Valdemarsvik är på drygt 7 000 m2 och genom förvärvet av grannfastigheten från AQ Lasertool den 1 december 2010 ökar den samlade ytan till mer än 12 000 m2.

Med de nya ytorna har bolaget de ytor som man behöver för sin expansion samtidigt som den interna logistiken kommer att förbättras mycket kraftigt.

I förvärvet ingår även AQ Lasertools målningsanläggning något som kommer att ytterligare förstärka Holmbo Productions kapacitet inom pulverlackering.

-Förvärvet av grannfastigheten och de tillkommande ytorna är en viktig del i vår framtidsplan, säger Holmbo Production AB:s VD Lennart Sjögren.

”En expansion som vi kommer att göra i nära samarbete med Valdemarsviks Sparbank och kommunen, men förhoppningsvis även med andra lokala verksamheter. Det kommer att hända mycket positivt på Holmbo Production de kommande åren” avslutar Lennart Sjögren.

Ser positivt på framtiden
Holmbo Production ser en god potential för företagets tjänster och en ny ökning till 125 personer eller fler är fullt realistisk på ett par års sikt.

Det skulle leda till ett behov av ett femtiotal nya medarbetare med en anställningstakt på mer eller mindre en person per månad de kommande åren.

Stärkt kapaciteten
Som ett led i en ökad marknadsaktivitet har Holmbo Production AB under andra halvåret 2010 kraftigt förstärkt organisationen.

Den 1 september började Anders Molinder som vice VD med ansvar för försäljning, inköp, teknik och planering.

I oktober förstärktes teknikavdelningen med Lasse Dahlholm och den 1 december börjar Mikael Svensson som säljare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078