23948sdkhjf

Konkurrenten köper polymerföretaget

"Har alltid en ambition att växa och bli större".
Polyteknik i Töreboda i norra delen av Västergötland köps upp av företaget UW-Elast. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Både vi och vårt moderbolag (Garpco) har alltid en ambition att växa och bli större, säger Mikael Larsson, försäljningschef på UW-Elast, enligt pressmeddelandet.

Avtalet skrevs under på mässgolvet vid Elmia Subcontractor i Jönköping.

Polyteknik har över 25 års erfarenhet av att arbeta med formgjuten så kallad polyuretan. De har 17 medarbetare och omsätter 18 miljoner kronor. Företaget har en egen avdelning för tillverkning av gjutformar och verktyg. Polyuretan är en grupp av polymerer.

Kunderna finns i många olika branscher – både i Sverige och utomlands. En gemensam nämnare är att de kräver hög slitstyrka och lång livslängd. Därför finns kunderna ofta inom gruvor, marin & offshore, stål-, verkstads- och pappersindustrin.

Detaljer som gjuts eller beläggs med polyuretan är till exempel valsar, dämpare, hjul, rullar, sprutmunstycken och lyftverktyg.

UW-Elast är en stor tillverkare av formgjuten polyuretan och har haft en bra tillväxt. Nu är tanken att bolaget ska kunna ta in fler projekt och kunder.

– Det är bra fart på det. Vi har väldigt mycket att göra. Därför har vi bland annat fått ta in extra personal, säger Mikael Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094