23948sdkhjf

Mot 150 kilo i bänkpress och på stark frammarsch

"Finns en enorm potential i södra delen av Sverige".
Mats Blåder är sedan en tid tillbaka vd för Bäckman Blästermaskiner i Filipstad och SBM (Svensk Blästrings & Maskinteknik) i Laholm. Han har tidigare varit vd för Lesjöfors Fjädrar och teknisk chef på Scana Steel Björneborg.

– Blästring är en viktig del i många företags verksamhet. Ambitionen är att vi ska växa ytterligare. Mitt driv är att arbeta för ett företag där jag kan påverka utvecklingen och framtiden. En sorts entreprenörskap i lite större skala, säger han.

Läs också: Levererar maskin

Företagen är tillsammans en av Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning. De har totalt drygt 20 medarbetare och omsätter 47 miljoner kronor. Bland kunderna finns stora verkstadsföretag som Sandvik, Atlas Copco och ABB.

Läs också: Affär med Gunnebo Industrier

– Vi har skapat en stabil grund för ytterligare expansion. Just nu ligger fokus på södra Sverige. Det är naturligt att gå utanför landskapsgränserna och se nya möjligheter och där nere finns en enorm potential, menar Mats Blåder.

Travsport är annars en favorithobby för Mats Blåder och mellan raderna blir det styrketräning. I skrivande stund siktar Mats på att klara 150 kilo i bänkpress.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11