23948sdkhjf

Rekordinvesterar över 15 miljoner

En viktig och långsiktig affärsmöjlighet ligger bakom beslutet.
Eskilstunaföretaget Modellteknik investerar drygt 15 miljoner kronor vilket är den största enskilda investeringen sedan starten år 1961.

– Vi håller på att förbereda oss för en del större kommande projekt som kräver både nya lokaler och nya maskiner. Ett av de större potentiella projekten är huvudorsaken till att det blev både lokal- och maskininvestering samtidigt. Investeringarna är förutom det nödvändiga för vi ska kunna växa, utvecklas och på ett rationellt sätt kunna hantera ett större flöde av produkter i verksamheten, säger företagets tekniske försäljningschef Johan Tegnemo till Metal Supply.

Efterfrågan ökar på deras produkter och tjänster.

– Det är en för oss viktig och långsiktig affärsmöjlighet som ligger till grund för investeringen. Men med hänvisning till sekretessavtal kan och vill jag inte avslöja vilken kunden eller kunderna är, säger Johan Tegnemo till Metal Supply.

De har förvärvat grannfastigheten som ligger vägg i vägg med befintliga lokaler vilket innebär att produktionsytan växer med 1 700 kvadratmeter. Tillträde sker i april nästa år.

Vidare köper de in en ny maskin vilken uppges vara den första i sitt slag i Sverige. Maskinen är från Index Traub/Hermle och den väger 28 ton.

Företaget söker också fler medarbetare på området skärande bearbetning.

Modellteknik är ett verkstadsföretag med inriktning mot CAD/CAM, produktionsteknik och formtillverkning. De arbetar med legotillverkning i korta serier, skärande bearbetning, 3D-konstruktion, produktutveckling och kontrollmätning.

Tillverkningen är i huvudsak inriktad på modelltillverkning, fixturtillverkning, verktygstillverkning och prototyptillverkning. Kunderna finns över hela Norden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063