23948sdkhjf

Investerar 60 miljoner i produktionslinje

"En väldig potential – den enda i sitt slag".
Weland i Smålandsstenar har investerat i en ny produktionslinje med en stans- och panelbockningsmaskin. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det uppges vara den enda i sitt slag och Sveriges modernaste i den aktuella klassen.

– Vi befinner oss i goda tider och anläggningen kommer väl till användning redan från dag ett. Det är en linje med väldig potential. Totalt rör det sig om en investering på cirka 60 miljoner kronor som är gjord, säger företagets vice vd Björn Henriksson till Metal Supply.

Fördelar är att detaljer i ett och samma flöde kan stansas, klippas, formas och bockas för att till sist staplas på pall. Allt sker helt automatiskt.

Maskinlinjen bearbetar så kallade coils (plåtrullar). Linjen är lämplig för serietillverkning. För närvarande tillverkas detaljer som till exempel butiksinredning, hyllsystem, verktygsväggar och brickplåtar i maskinen.

– Hittills har anläggningen lett till två nyrekryteringar i och med de två produktionstekniker som kommer att ansvara för att hålla maskinen i drift, säger Björn Henriksson till Metal Supply.

Weland är ett familjeföretag med fabrik och huvudkontor i Smålandsstenar. Företaget grundades 1947. Antalet medarbetare är omkring 310 personer och företaget förfogar över en yta på omkring 80 000 kvadratmeter.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.741