23948sdkhjf

Legotillverkaren växer kraftigt

Sätter upp en ny produktionshall på 2 000 kvadratmeter.
Mouldex Plast, med bas i Kristianstad i Skåne, har växt med knappt 20 procent per år de senaste två åren. Nu har det byggts en ny produktionshall på nästan 2 000 kvadratmeter. Hallen står klar att börja nyttjas nu i november och blir ett välkommet tillskott för Mouldex framfart.

– Det går väldigt bra för oss. Det finns inga tecken på någon avmattning i konjunkturen och vi har under hösten förstärkt med personal inom produktion och lager, säger vd Daniel Ljunggren till Metal Supply.

Förutom den större ytan så har förberedelser också gjorts för en modernare verktygsverkstad.

– Det som är viktigt för ett företag som växer är att balansera kostnader och intäkter på ett bra sätt, samtidigt som det är viktigt att våga satsa. Ökade volymer måste ge skalfördelar, det är det som är grundtanken i en sund affärsmodell, säger Daniel Ljunggren.

För närvarande består maskinparken av 25 formsprutningsmaskiner – från 50 till 1 800 ton. Företaget har nyligen även slutfört förhandlingen om en ny maskin på 1 600 ton som tas i bruk under våren nästa år.

Mouldex är en legoproducent av formsprutad plast som startades på 1980-talet. Bland kunderna finns nordiska industri- och designföretag.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093