23948sdkhjf

Mjukvaran i en hård bransch

I 2003 valde Kossab att satsa på mjukvaran i företaget och tog fram Höken, som är företagets inre struktur. Höken har hjälpt företaget till deras succé och att hålla fokus under lågkonjunkturen
År 2000 gick Gustav Zerpe in som delägare för att 2003 stå som ensam ägare och VD för bolaget. Detta blev en vändpunkt för Kossab. Strax innan lågkonjunkturen 2008 satte man ihop en ledningsgrupp innehållande sju personer.

Ledningsgruppen fick till uppgift att arbeta fram en strategi för Kossab så de kunde gå från det lilla företaget till ett företag stort nog att ta helhetslösningar och större projket, men samtidigt bevara det lilla företagets flexibilitet.

- Företaget hade hårdvaran, men vi behövde jobba med mjukvaran och då gjorde vi HÖKEN, säger Kossab:s nuvarande vd Helene Löwinger.

HÖKEN
Höken är en förkortning av Helhetssyn, Ödmjukhet, Kompetens, Engagemang och Nytänkande.

- Hos Kossab använder vi oss av HÖKEN, när vi rekryterar, lönesätter, ja i det flesta sammanhang säger Helene Löwinger.

Hon fortsätter: ”Detta gäller även för våra leverantörer och när vi väljer de projekt vi arbetar med.”

Nya projekt
Idag har Kossab drygt 40 medarbetare och företaget räknar med en omsättning på omkring 70 miljoner kronor 2010, en fortsatt ökning på ca 35%.

Företaget har inte bytt fokus under lågkonjunkturen och har lyckats komma in på nya spännande projekt, ibland annat förnyelsebar energi som ett exempel .

Kossab nominerades i år till årets tillväxtföretag, som ett av tre, i sin egna kommun Piteå. I en landsända där branschen tagit en del stryk.

-Vi fick inte priset, men vi är ändå jättenöjda att bli nominerade på grund av våra värderingar. Vi har lyckats och sitter i en härlig sits idag, avslutar Helen Löwinger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11