23948sdkhjf

Vänersborgsföretaget säljer genom kinesiska fordonstillverkaren

Beslut från kinesiska myndigheter öppnar för den nya tekniken.
VBG Truck Equipment i Vänersborg tecknar ett distributionsavtal med Hyva China Mechanics.

Avtalet innebär att divisionens hela sortiment av kopplingar kommer att marknadsföras och säljas till den kinesiska marknaden med början under hösten.

– Kina står inför utmaningen att effektivisera sitt transportsystem och vi har under flera år haft en dialog med kinesiska myndigheter med avsikt att pusha för den europeiska standarden när det gäller olika typer av transportlösningar och för att vår lösning, med längre fordon och högre fordonsvikter, ska bli godkänd i landet, säger Anders Erkén, divisionschef på VBG Truck Equipment.

Under året tog kinesiska myndigheter beslut om att implementera europeisk teknologi och det nya reglementet, som trädde i kraft i början av 2017, innebär att det numera är tillåtet att använda släpvagnskopplingar vid tunga fordonskombinationer.

De segment som inledningsvis berörs av det nya reglementet är tunga transporter av personbilar samt fordon för distribution av livsmedel och styckegods.

– Det nya reglementet kommer att skapa behov av våra produkter i Kina inom de kommande åren, vilket öppnar upp för goda affärsmöjligheter och ytterligare internationell expansion, säger Anders Erkén.

VBG Truck Equipments avtal med Hyva China Mechanics är exklusivt och innebär att divisionens hela sortiment av kopplingar kommer att marknadsföras och säljas till den kinesiska marknaden från och med hösten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093