23948sdkhjf

Rekordhög omsättning för lastbilstillverkaren

Rörelseresultatet ökade netto med nära 1,6 miljarder.
Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna steg till rekordhöga 86,4 miljarder kronor, en ökning med 15 procent jämfört med föregående år.

Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, ökade med nära 1,6 miljarder det vill säga 1 588 miljoner kronor, till 9 080 miljoner svenska kronor för de första nio månaderna 2017 från 7 492 för samma period 2016, vilket gav en rörelsemarginal på 10,5 procent.

Trots att perioden belastades av en hög investeringsnivå, kostnader för drift av dubbla produktprogram och en mindre gynnsam marknadsmix, uppger Scania.

Efterfrågan på det nya lastbilsprogrammet är god och serviceutvecklingen är fortsatt positiv, enligt Scanias vd Henrik Henriksson.

Orderingången för lastbilar steg med 27 procent under de nio första månaderna 2017 jämfört med samma period föregående år.

Henrik Henriksson ser en ljus framtid:

– Den goda efterfrågan på lastbilar i Europa fortsätter. Utvecklingen i Latinamerika är positiv och vi ser en ökad efterfrågan i Brasilien från mycket låga nivåer.

I Eurasien är trenden i efterfrågan positiv främst tack vare Rysslands fortsatta återhämtning. I Asien ökade efterfrågan tack vare starka försäljningsinsatser i främst Kina och Iran.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14