23948sdkhjf

Elbilutvecklaren har fått sin idealpartner

Giganten fyller på den ebbande kassan.
Svenska Nevs och kinesiska DiDi Chuxing har inlett samarbete om framtidens mobilitetslösningar.

Företagen har tagit viktiga steg mot ett omfattande samarbete. DiDi, som i Sverige kallats ”Kinas Uber”, är en av de ledande inom mobilitetstjänster. DiDi har inledningsvis börjat investera i Nevs.

Den formella signeringen av avtalet skedde i Trollhättan på onsdagen den 25 oktober. På plats var bland annat den svenska statsministern Stefan Löfven.

– Nu har vi en plattform och den rätta partnern för att kunna se till att vår vision blir verklighet. Därför är jag mycket glad åt att i dag kunna offentliggöra detta avtal, kommenterar Stefan Tilk, vd och koncernchef på Nevs.

Som en bekräftelse på det ingångna avtalet har en första betalning redan förts över till Nevs från DiDi, som siktar på att bli en av Nevs viktigaste delägare. .

Ett av målen är nu att med gemensamma krafter ta fram en elbil, helt anpassad efter de mobilitetslösningar som DiDi erbjuder sina kunder. Nya steg närmare mot den självkörande kommer att tas, ”on demand”. Detta är helt i linje med det så kallade InMotion-konceptet, vilket Nevs presenterade för första gången vid CES Asia i Shanghai i juni.

Det första resultatet av det här samarbetet kommer att vara bilen Nevs 9-3.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172