23948sdkhjf

Ska leverera verktyg till Volvo Cars prestigemärke

"Fantastiskt roligt – en väldigt speciell och nischad produkt".
Hässleholmsföretaget VA Automotive har tagit hem en ny order från Volvo Car Special Vehicle. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi klarar det här jobbet med befintlig bemanning, säger VA:s vd Lars-Åke Grundmark till Metal Supply.

Företaget ska tillverka produktionsverktyg och komponenter för Volvo Cars kommande prestigeprodukt Polestar.

Ordervärdet är omkring 9 miljoner kronor och tillverkning kommer att starta under det fjärde kvartalet. Projektet löper över en period på 2,5 år.

– Det är fantastiskt roligt att Volvo Cars väljer att samarbeta med VA Automotive i det här projektet. Det är en väldigt speciell och nischad produkt som kommer att sticka ut på marknaden. För att göra ordern möjlig har vi fått använda oss av hela vår kompetenskedja där Engineering, Tooling och Components bidragit till offertgenomförandet. Detta ser jag som ännu ett bevis på att vår satsning på en One Stop Shop är rätt i tiden, säger Lars-Åke Grundmark.

VA Automotive bedriver verksamhet inom de fyra kompetensområdena VA Components, VA Automation, VA Tooling och VA Engineering.

Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.

Några av företagets kunder är förutom Volvo även Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093