23948sdkhjf

Verkstadskoncernen storinvesterar

Ökar takten i Ungern, Polen och Mexiko.
Den Västeråsbaserade verkstadskoncernen AQ Group ser ett behov av ökade investeringar inom flera områden. Det skriver företaget i delårsrapporten.

– Det är högkonjunktur i industrin. Flera av våra ledande industrikunder visar god tillväxt. Detta förklarar delvis AQ:s höga organiska tillväxt i tredje kvartalet. AQ är inget kvartalsdrivet bolag. Vår riktlinje är att långsiktigt vara en stabil och lönsam koncern. Vi vill ha en stark finansiell position och entreprenörer som driver dotterbolagen. Vi tycker om att göra affärer, säger företagets vd Claes Mellgren.

De har nu köpt in en grannfastighet i Ungern, tecknat avtal om ytterligare produktionsytor i Polen och planerar för utökade produktionsytor i Mexiko.

Nettoomsättningen i det tredje kvartalet ökade med 28 procent till 923 miljoner kronor (723). Resultatet efter finansnetto steg med 16 procent till 61 miljoner kronor (53).

Det är företagets 92:a kvartal i rad med vinst. De har också varje år sedan starten den 1 oktober 1994, alltså i hela 23 års tid, ökat omsättningen.

AQ Group är en global tillverkare av komponenter och system till industrikunder. Koncernen har totalt cirka 4 500 medarbetare, varav cirka 75 procent i tillväxtländer utanför Sverige. Förra året omsatte bolaget 2,9 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078