23948sdkhjf

Största investeringen i företagets historia

Satsar 50 miljoner i Anderstorp och Forsheda.
Proton Finishing investerar tungt i Anderstorp och Forsheda. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nu satsar de 50 miljoner kronor i sina anläggningar för pulverlack och ytbehandling. Det är den största investeringen hittills i företagets historia. Kapaciteten ökar rejält genom det här.

– Nu kan vi erbjuda våra kunder svenska kvalitetstjänster som motsvarar kraven på internationell nivå, säger den operative chefen Henrik Dyberg.

På Industripulver i Anderstorp har det skett en uppgradering med nya ugnar, lackboxar, transportband och kylzoner. Anläggningen är i drift och kommer att lyftas ytterligare med ett nytt godshanteringssystem. Genom åtgärderna ökar kapaciteten med hela 50 procent.

I Forsheda har de byggt om trumlinan för ytbehandling med zink och nickel. Genom det här ökar kapaciteten med 35 procent. Här är fästelement den vanligaste produkten och kunderna finns inom både fordons- och byggindustrin.

De här två åtgärderna ska också innebära en positiv påverkan vad gäller företagets hållbarhetsarbete. En mer modern teknik innebär en lägre förbrukning av energi och vatten. I ytbehandlingen har de ökat återvinningen av vax.

Proton Finishing är verksamt inom ytbehandling med leveranser mot fordon, bygg och övrig verkstad. Företaget finns på totalt fem svenska orter och arbetar med processer som korrosionsskyddande och dekorativa ytbehandlingar. Företaget omsätter 275 miljoner på 170 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095