23948sdkhjf

Robotföretaget tar hjälp av VR

Traktortillverkaren har fått produktionslinjen att gå snabbare.
Den finska traktortillverkaren Valtra producerar 36 nya traktorer varje dag. Företaget har nu varit på VR-utbildning hos Malmöbaserade Robnor som är specialiserat på målerirobotar. Metal Supply har rapporterat om företaget tidigare.

– Jag har arbetat i målningsindustrin och med robotprogrammering i tio år, så fort jag fick på mig glasögonen förstod jag att det är ett bra verktyg. Vi har fått ned den totala programmeringstiden för ett målningsprogram från fem till två dagar, inklusive all testkörning offline, säger Jussi Savolainen som arbetar vid det finska företaget.

Genom VR har företaget gått från 13,5 minuter till 12,5 minuter i målningstid vilket innebär att hela produktionslinjen går snabbare.

– Att genom en investering på mindre än 30 000 kronor för VR-headset och dator uppnå en rationalisering på 60 procent är nästan för bra för att vara sant, säger Robnors vd Pelle Andersson.

Företaget har också arbetat tillsammans med ABB i deras Robotstudio och där minskat den totala programmeringstiden med 60 procent genom att jobba direkt i VR-miljön.

Robnor är specialiserade på automation i hela måleriekedjan. Företaget grundades 2010 som ett systerföretag till RobotNorge men medarbetarna har erfarenhet av att arbeta med målerirobotar som sträcker sig ända tillbaka till början av 1980-talet. Personalen har sin bakgrund från just ABB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.083