23948sdkhjf

Först i Skandinavien med nya kantpressen

Skillingarydföretaget köper in storebrorsan.
Kantpressen Xpert 40 från Bystronic har fått en storebror med 1,5 meters bockningslängd och en presskraft på 80 ton som utlovas ha dubbel presskraft och kan hantera lite längre bitar.

Först i Skandinavien med den nya kantpressen är WOG Metall i Skillingaryd.

WOG Metall är en renodlad legotillverkare som levererar bland annat mycket inom höj och sänkbara bord samt butiksinredningar till sina kunder.

Ofta får de frågan om att tillverka en prototyp.

– Och det tackar vi gärna ja till. Ibland har vi större serier av små och medelstora detaljer och då vill vi inte att den stora kantpressen på 150-ton ska bli låst, så nytillskottet kommer att underlätta ett ”snabbjobb” vid både enstyckstillverkning och stora serier av mindre detaljer. Just flexibiliteten är något som kunderna uppskattar. Och är man med på de snabba puckarna så blir det även lättare att räkna på serievolymerna, säger företagets marknadsansvarige Kristoffer Davidsson.

En Xpert 80 fyller det hålrum som en ”mittemellanmaskin” kan göra. Den är lika snabb som en Xpert 40 och har samma ergonomi. Bitarna som ska bockas placeras exakt i position med en snabb och repeterbar precision – fast nu med dubbel presskraft. Och fördelarna med den lilla maskinen är även att den är mycket snabb att starta upp för tjänstgöring.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094