23948sdkhjf

Verktygsföretaget köps upp

Affären skapar en global aktör med över 8 000 medarbetare.
Det Luxemburgbaserade företaget Ceratizit köper tyska Komet Group. Affären skapar en ny global aktör inom skärverktyg. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Komets nordiska huvudkontor ligger i Malmö och vi har för närvarande omkring 13 medarbetare i Norden, säger Karin Flarup, med ansvar för försäljningssupport och marknadsföring på Komet Scandinavia, till Metal Supply.

Komet Groups globala huvudkontor ligger i tyska Besigheim.

– Omvälvande förändringar i marknadsmiljön medför mycket stora utmaningar för Komet. Ceratizits förvärv öppnar nu nya möjligheter för hållbar tillväxt, säger Komet Groups vd Christof Bönsch.

Tanken är att varumärket Komet ska spela en stor roll för Ceratizits strategi på området för skärverktyg. Kunderna ska få en starkare partner på områden inom skärverktygsteknik – från svarvning och fräsning till komplett bearbetning av hål.

– Synergieffekterna när det gäller teknisk expertis inom substratutveckling, sintringsteknik, skärverktygsteknik och beläggning är stora och utgör ett betydande mervärde för våra kunder, säger Ceratizits vd Jacques Lanners.

Företagen uppger att det sammanslagna företaget Ceratizit och Komet blir en av de fem största globala aktörerna på skärverktygsmarknaden. Totalt har de över 8 000 medarbetare vid 34 produktionsanläggningar över hela världen. De kommer att tillverka sina produkter nära kunderna.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047