23948sdkhjf

Degerforsstål till ett komplext och avancerat projekt

Till det mexikanska monumentet "Estela de Luz" behövs det 1 500 ton specialstål, som kommer att produceras hos Outokumpu i Degerfors.
Mexico har varit självständigt i 200 år. För att fira detta byggs nu ett 104 meter högt monument, "Estela de Luz" ("Trail of light"), i rostfritt stål i centrala Mexico City.

Stålet levereras av Outokumpu i Degerfors till projektören Euroguarco i Italien.

Specialstål
Ordern är på totalt 1 500 ton av de duplexa specialstålen LDX 2101® och 2205. Stålet produceras i Degerfors och formas sedan till rör i Italien.

Monumentet ska stå klart i Mexico innan slutet av 2011.

- Vi valde Outokumpu på grund av deras tillförlitlighet och höga kvalitet. Det här projektet är komplext och avancerat, säger Cristiano Ghirlanda, vd på Euroguarco i ett pressmeddelande.

Ett genombrott
- Vårt rostfria stål ger lång livslängd och hög hållfasthet, vilket möjliggör en tunnare och därmed lättare konstruktion, säger Tobias Larsson som är produktchef på Outokumpu i Degerfors.

Han fortsätter:” Det här projektet kan bli ett genombrott för vårt specialstål LDX 2101® i arkitektoniska konstruktioner och förhoppningsvis ger det oss fler prestigeprojekt i framtiden".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078