23948sdkhjf

Storsatsar och bygger "Drömfabriken"

Driftsätter två helautomatiserade robotceller.
Proton Engineering gör en storsatsning och bygger sin ”Drömfabrik” i Skillingaryd i Småland. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det handlar om omfattande investeringar i processer och teknologi. Tanken är att det ska leda till en automations- och effektiviseringsgrad som är globalt konkurrenskraftig.

– Vi investerar i kapacitet, kvalitet och effektivitet för att kunna konkurrera på den internationella marknaden, säger företagets vd Marcus Malveholm.

Satsningen omfattar två nya och helautomatiserade robotceller som redan är tagna i drift.

Den första är en rörbockningscell med maskiner för bockning, ändformning och montering. Två robotar sköter materialhanteringen maskinerna emellan.

Den andra cellen ändformar, pressar, stansar, monterar samt svetsar rören och har fyra robotar för materialhantering och svetsning.

Det sker en kvalitetssäkring direkt i maskinerna som hela tiden mäter utfallet mot satta mål och återkopplar. Det innebär en rejäl kapacitetshöjning och förkortade ledtider.

Proton Engineering är en leverantör av produkter som består av rörbockning, ändformning, plåtbearbetning och svetsning med hög automationsgrad samt komplett montering till fordons- och verkstadsindustrin.

Företaget omsätter 170 miljoner kronor på 90 medarbetare. Proton Engineering är en del av Proton Group som är en privatägd industrikoncern uppdelad i fem affärsområden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078