23948sdkhjf

Tar enorm maskinorder

Affären är värd lika mycket som företaget omsätter på ett helt år.
Bors Automation & Tool har rott hem en order som motsvarar en årsomsättning. Nu investerar de i fabriken. Det rapporterar Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

– Vilken kunden är kan jag inte säga då vi skrivit på sekretessavtal. Det kan komma att leda till nyanställningar, säger företagets vd Anders Henriksson till Metal Supply.

Företaget är baserat i tätorten Bor som ligger i 1,2 mil söder om Värnamo i Jönköpings län.

– Det är jätteroligt att vi lyckats sälja in den här maskinanläggningen. Nu gör vi om hela verkstadslayouten och investerar samtidigt i två nya maskiner så att vi kan bli ännu mer rationella, säger Anders Henriksson till sajten.

Företaget skapades 2006 då ett generationsskifte skedde i ägarfamiljen. Grunden finns i Bors Verktyg som grundades 1958.

Det har skett ett successivt generationsskifte i företaget där Anders Henriksson har tagit över efter farfar, far och farbror som startade företaget. Nu har de också öppnat upp för en extern ägare genom att Stefan Bengtsson har köpt in sig i bolaget.

Bors Automation & Tool är en leverantör av automationslösningar inom rör, tråd och profiler. I många fall handlar det om specialmaskiner eller produktionsceller som är specialanpassade efter kundbehov.

Företaget omsätter 25 miljoner på 15 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094