23948sdkhjf

Troax-gruppen förvärvas av investeringsfond

Gunnebo säljer Troax gruppen till Accent Equity som satsar på tillväxt genom internationell expansion.
Troax med huvudsäte i småländska Hillerstorp grundandes för över 50 år sedan och företagets internationella expansion inleddes redan på 1970-talet.

Företagets huvudfabrik ligger i Hillerstorp med en knapp tredjedel av antalet anställda. En mindre anläggning finns i Kingswinford nära Birmingham i England och säljande personal finns på alla huvudmarknader.

Huvuddelen av företagets export går till europeiska länder men försäljning sker även i Turkiet, USA, Sydkorea och Japan. Nästa expansionsområde är Kina.

Fint svenskt företag
Troax utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer ett brett sortiment av nätväggar, maskinskydd och patenterade låsanordningar som marknadsförs och säljs i de tre industrisegmenten Maskinskydd, Materialhantering och Logistik samt Egendomsskydd.

– Troax är ett fint svenskt företag som proaktivt anpassat sig till resurssnål produktion och en stark säljkultur, säger Niklas Sloutski, VD på Accent Equity Partners AB – rådgivare åt Accent Equity i ett pressmeddelande.

Accents ambition är att, tillsammans med ledning och anställda, öka tillväxten på existerande och nya marknader och befästa Troax världsledande position.

Detta skall ske både på organisk väg och genom kompletterande förvärv.

Köpeskillingen
Värdet på Troax-koncernen uppgår till cirka 41 miljoner euro (Enterprise Value). Den kontanta köpeskillingen uppgår till cirka 31 miljoner euro.

Försäljningen av Troax-koncernen genomförs mot bakgrund av Gunnebos nya strategi som bygger på att fokusera verksamheten mot kundsegmenten Bank Security & Cash Handling, Entrance Control, Secure Storage och Services.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11