23948sdkhjf

Profilstålföretaget köps upp

Det förvärvade företaget har funnits ända sedan 1945.
Det Göteborgsbaserade teknikhandelsföretaget Pegol har sålts. Köpare är Ernströmgruppens dotterbolag REC Indovent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pegol har ända sedan 1945 erbjudit special- och standardlösningar på flera olika områden som profilstål, svängkranslager, ringar, gjutgodsvärmebehandling och bearbetningsprodukter.

Kunderna återfinns i den svenska industrin. Pegol omsätter 25 miljoner på sex medarbetare.

– Pegol är ett mycket välskött bolag som passar väldigt bra in i vårt ekosystem av nischbolag. Tillsammans med sin ägare, Per Stenholtz och hans kompetenta team, har de uppnått en unik position inom nordisk industri. Vi kan inte göra annat än att glädjas över att Per valt att fortsätta utveckla sitt bolag i vår företagssfär, säger Ernströmgruppens vd Pontus Cornelius.

Köpet är Ernströmgruppens femte förvärv hittills i år.

Finns det planer på att köpa fler bolag? I så fall, är det något speciellt ni är intresserade av?


– Absolut. Vi är alltid intresserade av bra bolag – även om det vi brinner för ju faktiskt är att utveckla bolag. Förvärva kan vem som helst med pengar göra, men att utveckla dem till nästa generation (som är vårt uppdrag) är det få som har på sin agenda, uppger Pontus Cornelius för Metal Supply.

Ernströmgruppen är ett Göteborgsbaserat och privat industrikonglomerat. Totalt finns 22 bolag i gruppen som totalt omsätter 1,8 miljarder och har 600 medarbetare i Norden och Baltikum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156