23948sdkhjf

Durocs orderingång ökar

Orderstocken och omsättningen ökar, men på bottenlinjen är det röda tal.
I Durocs delårsrapport skriver företaget att affärsområde industrihandel under perioden har ökat sina marknadsandelar och inom affärsområde teknik/produktion är utvecklingen stark .

Bland annat har Duroc Special Steel efter periodens utgång, tecknat ett legoavtal med SSAB, vilket innebär en fördubbling av årsvolymen.

Resultat
Orderingången under tredje kvartalet uppgick till 103,4 Mkr (63,2) och nettoomsättningen uppgick till 103,0 Mkr (80,4).

Rörelseresultatet blev -3,8 Mkr (0,1).

För delårsperioden januari-september uppgick orderingången till 341,1 Mkr (236,5) och orderstocken var vid periodens utgång 89,0 Mkr (52,7).

Nettoomsättningen uppgick under delårsperioden 317,1 Mkr (291,4) och rörelseresultatet blev -10,3 Mkr (2,2).

Durocs vd och koncernchef Erik Albinsson skriver följande om utvecklingen januari-september:

”Vi upplever en fortsatt ökad investeringsvilja och investeringsförmåga hos våra kunder. Orderingången ökar, men orderstockarna behöver växa ytterligare för att vi ska kunna driva produktionen effektivare och mer rationellt.”

Enligt Albinsson visar branschstatistik att efterfrågeläget fortfarande är långt under normala nivåer, men samtidigt pekar samma statistik på att Duroc Machine Tool AB har ökat sina marknadsandelar.

Jobbat med effektivisering
Duroc har jobbat hårt med sammanslagning och effektivisering av företagets maskinhandelsbolag och med att utveckla erbjudande och varumärket Duroc.

Under kvartalet har Duroc avyttrat dotterbolaget Duroc Engineering i Göteborg AB samt avvecklat verksamheten i Micors dotterbolag Normigo Iberica S.L. i Spanien.

Verksamheterna inklusive reaförlust har belastat kvartalets rörelseresultat med ca 3 Mkr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094