23948sdkhjf

Stororder till Växjö

Metallindustriföretaget är inne i en tillväxtfas.
Det Växjöbaserade metallindustriföretaget Alutrade har tagit hem en av sina större order hittills. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

I en offentlig upphandling var fem olika företag, även utländska aktörer, med och offererade.

– Vi är väldigt glada och stolta över att valet föll på Alutrade som leverantör. Det känns extra roligt att få möjligheten att leverera den här något annorlunda slutprodukten, som dessutom har den viktiga uppgiften att hjälpa närmiljön och naturen. Givetvis är det också roligt att vår grannkommun Tingsryd väljer oss som leverantör, säger Alutrades vd och delägare Mattias Söderqvist.

Produkten det handlar om är aluminiumramar, totalt fyra artiklar, som utgör en ramkonstruktion för att bära upp en fiberduk som ska användas för att bekämpa så kallad sjögull.

Sjögull är en växt som har en spridning från Mälaren ner till Skåne och snabbt invaderar nya vattenområden. Det skadliga är att den påverkar ekosystemet i sjöarna negativt.

– Alutrade är inne i en tillväxtfas och har under flera år ökat organiskt, säger Mattias Söderqvist.

Företaget tillhandahåller aluminium i olika former till företag inom tillverkningsindustrin. Bolaget bearbetar och förädlar produkter genom fräsning, svarvning och kapning. Alutrade verkar även som grossist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095