23948sdkhjf

Svenska ventilationssystem till Japan

Airstar från Sundsvall har fått sina första beställningar från sin nya partner i Japan. En partner som sätter stor vikt på att produkten är Made In Sweden.
Airstars har redan skeppat sin andra leverans till sin nya partner i Japan, ventilations företaget Jbeck.

Den Japanska marknaden är mycket stor och intresset för god ventilation samt energibesparing är i stort fokus.

En viktig faktor som har spelat stor roll är att Airstars aggregat tillverkas i Sverige, vilket har väldigt hög " status " i Japan, skriver Airstar i ett pressmeddelande.

Nya marknader
Affärerna är konkreta resultat av Airstars långsiktiga arbete mot exportmarknader och aktiviteter som gjorts b.la. tillsammans med CleanTech Region.

Peter Björs, VD för Airstar som levererar produkter för bättre inomhusklimat och sänkta energikostnader, är inte oväntat både entusiastisk och förhoppningsfull.

- Vi har ökat vår försäljning stadigt och nu tar vi steget mot fler marknader som Japan säger Peter, Airstar säljer idag redan till bl.a. Estland, Danmark, Norge och Finland.

Med hjälp av Clean Tech Region
Clean Tech Region är ett projekt som är till för att stimulera export av svensk miljöteknik.

Bolaget har nuövergått till att verka som ett kommersiellt sälj och marknadsföringsbolag som via partners skapar affärsmöjligheter på internationella marknader.

Enligt CleanTech Region så flyttar företag som Airstar fram positionerna och bidrar till ökad export av miljöteknik från företag i Norrlandslänen och Sverige.

- Flera företag som vi arbetar med mot olika marknader gör fler affärer och det är oerhört stimulerande. Att svenska miljöteknikföretag ska göra fler och större affärer är vårt viktigaste mål säger Lars Ling.

Han fortsätter: ”Vi hjälper även företagen med att hitta kapital och rätt kompetens, nyckelfaktorer för tillväxt.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078