23948sdkhjf

Rekordstor order till verktygsföretaget

Har tagit hem beställningar värda över 20 miljoner.
Bankerydsbaserade Östrand & Hansen har den senaste tiden fått flera större order totalt värda över 20 miljoner kronor. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Detta medför att vi även behöver utöka vår bemanning, uppger företagets vd Mikael Ronder för Metal Supply.

I flera fall är de på grund av sekretessavtal förhindrade att meddela närmare detaljer.

Den största affären är dock med Micropower i Växjö. Östrand & Hansen ska verka som en automationspartner åt dem när de bygger en ny fabrik i Växjö.

Avtalet omfattar utveckling, produktion och driftsättning av ett antal helautomatiska monteringslinjer. Arbetet påbörjas omgående och leveranserna kommer att ske med start i det första kvartalet nästa år.

Affären beskrivs som unik då företaget aldrig tidigare har tecknat ett avtal som innebär flera leveranser över en längre tidsperiod. Totalt kommer det vara företagets största affär hittills.

– Det är speciellt att få förmånen att vara med från start och hjälpa Micropower utveckla en helt ny produktionsanläggning. Vi har båda mycket höga ambitioner – Den här fabriken ska bli i världsklass, säger Mikael Ronder.

Företaget konstruerar och tillverkar pressverktyg, automationslösningar och specialmaskiner. De utför även service och reparationer på verktyg och maskiner.

Bolaget tillhandahåller prototyper, klipp- eller bockverktyg, maskiner och automatiserade produktionslinjer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112