23948sdkhjf

Mässtart med världsnyheter

Scanautomatic och ProcessTeknik 2010 står i startgroparna och i morgon slår de upp dörrarna och bjuder på bland annat en högtidlig invigning på Svenska Mässan och en intressant rekryteringsdag.
Gensvaret från branschen kring den nya mötesplatsen har varit överväldigande.

Enligt ett pressmeddelande trängs fler än 350 utställare på mässan med allt som rör industri- och verkstadsautomation, processautomation, robotsystem, komponenter, styrsystem och processteknisk utrustning.

Den nya gemensamma mötesplatsen för Scanautomatic och ProcessTeknik har höga ambitioner.

En nyhet för året är att tekniska specialister finns på plats i montrarna i ökad utsträckning.

Tanken är att besökarna ska mötas av ”mer än sälj” – att det utöver säljare och marknadsmänniskor ska finnas ett teknikdjup som gör det möjligt att få svar också på ingående tekniska spörsmål.

Invigning med hållbart tema
Temat Hållbar produktion kommer att vara påtagligt genom de tre dagar då mässorna pågår.

Den nya mötesplatsen invigs från Stora Scenen på tisdagen av Ola Hildingsson, VD på bioraffinaderiet Domsjö Fabriker i Örnsköldsvik.

Ola Hildingsson fick i fjol ta emot Stora Hållbarhetspriset för förvandlingen av Domsjö Fabriker från traditionell, energi- och resurskrävande industri till en ny, hållbar och storskalig verksamhet med framtidsinriktad produktion och avancerad kretsloppsstruktur.

Världsnyheter presenteras
På produktsidan kan de båda mässorna i år locka med flera nyheter av världsklass.

En av dessa kommer från Westermo Data Communications AB, som även i hård konkurrens nominerats till Scanautomaticpriset.

Det handlar om nästa generations säkra lösningar för fjärruppkoppling över Internet, särskilt utformade för att möta automationsbranschens behov av säkra nätverkslösningar över stora avstånd.

Ett 40-tal bidrag har lämnats in till Scanautomaticpriset 2010, varav sju resulterat i nomineringar till priset.

Rekryteringsdag
Den första mässdagen arrangeras också en rekryteringsdag som väckt stort intresse.

Fler än 700 elever och studenter har anmält sig och får gå på guidad tur till de utställare på mässorna som anmält sitt intresse.

I samband med dagen görs också en unik satsning i form av en särskild Tjejlunch där ett 60-tal kvinnor möts.

Hälften är unga tjejer från högstadiet och hälften kommer från tekniska utbildningar på högre nivå och från näringslivet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.175