23948sdkhjf

Ruukki får norsk miljonorder

Ruukki har undertecknat avtal med Skanska Norge AS om att designa, tillverka och installera stålkonstruktioner för Statoils nya regionkontor som ska byggas vid Fornebu nära Oslo, Norge.
Ruukki har varit inblandade i projektets olika stadier och en montagelösning som utvecklats enkom för projektet hade stor betydelse när avtalet slöts.

Kontraktet är värt 8 miljoner euro.

Nytt regionkontor
Det norska företaget Statoils nya regionkontor är en nio våningar hög byggnad som är arkitektoniskt unik, vilket innebär en utmaning när det gäller konstruktionsdesign.

Byggnaden kommer att bestå av fem separata rektangulära längor staplade på varandra formade som en stjärna. En 1 250 ton tung kran, den största i Norden, kommer att användas för att montera konstruktionerna.

Utöver den krävande monteringslösningen, kommer Ruukkis kunnande även att användas i utformningen och implementeringen av byggnadens brandskydd.

”Det här är ännu ett bevis på förtroendet för oss som experter på stålkonstruktioner. Det är viktigt att involvera oss i utförandet av konstruktionen tidigt i projektet. Då kan vi skapa innovativa bygglösningar som passar kundens behov,” säger Sami Eronen, SVP, Infrastructure and Northern Europe, Ruukki Construction i ett pressmeddelande.

Tillverkas i Finland
Stålkonstruktionerna till Statoils nya regionkontor kommer i huvudsak att tillverkas i Ruukkis fabrik i Ylivieska, Finland.

Leveranserna av dessa påbörjas i december 2010 och monteringen på plats kommer att starta i januari 2011.

Byggnaden kommer att vara färdig att tas i bruk i september 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065