23948sdkhjf

Den familjeägda verkstaden köps upp

Nya ägaren vill bygga vidare på verksamheten.
Jönköpingsbaserade Diac Metal får ny ägare från den 1 september. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är FCO Holding som är köpare med Fredrik Ottosson som ägare.

Han har lång erfarenhet från ledande befattningar i verkstadsindustrin. Det handlar om pulverlackering och mekanisk bearbetning.

– Jag har en längre tid haft som målsättning att förvärva ett tillverkande bolag som jag kan bygga vidare på, säger Fredrik Ottoson.

Diac startades 1973 och är familjeägt. De har egen verkstad på 6 000 kvadratmeter med bland annat laserskärmaskin, kantpressar, svetsrobotar, kapmaskiner, monterings-avdelningar, lagerutrymmen samt en pulverlackerings-avdelning.

Verkstaden ligger en mil söder om Jönköping på Torsviks östra industriområde. Företaget kommer även framöver att drivas på denna plats.

Syskonen Carina Lyckvind och Andreas Wilsander har drivit Diac Metal i andra generationen sedan mitten på 2000-talet. Företaget grundades 1973 av deras far Dicky Carlsson.

De tillverkar bland annat butiksinredning, specialinredning, underreden till möbler och kontorsstolar.

Helhetslösningar och specialuppdrag är signifikanta typer av uppdrag för dem. De har även egen pulverlackering där legolack erbjuds.

Under senare år har företaget tagit fram egna varumärken såsom Kozmoz och Colfix.

Företaget har i dag 26 medarbetare och omsätter drygt 30 miljoner kronor.

De tidigare ägarna kommer att finnas kvar i bolaget under en begränsad tid för överlämning. Sedan ska de använda sina kunskaper i nya utmaningar, heter det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.086