23948sdkhjf

Industriföretaget flyttar hem produktion från Kalifornien till Torshälla

Syftet med flytten är kostnadsrationaliseringar och effektiviseringar som ska stärka och utveckla tillverkarens produkter och fortsätta nuvarande trenden med kraftigt ökande vinst.
Medicinteknikföretaget Stille flyttar sin tillverkning av operationsbord till Torshälla utanför Eskilstuna. Stille har sedan flytten från Vilsta industriområde till Torshälla förbättrat sitt resultat kraftigt. Företaget siktar nu på att öka försäljningen.

Flytten innebär att Stilles produktion och kontor i Kalifornien läggs ner och flyttas till Torshälla. Flytten beräknas vara klar under första kvartalet 2018.

Syftet med flytten är kostnadsrationaliseringar och effektiviseringar som kan stärka och utveckla Stilles bordsverksamhet. Stille har genom en bred produktportfölj goda möjligheter att öka försäljningen till nya och befintliga distributörer i Europa, Asien och USA.

Stille grundades 1841 och utvecklar, tillverkar och marknadsför kirurgiska instrument sedan dess och är därmed ett av världens äldsta företag inom medicinteknik.

Företaget grundades av Albert Stille som en verkstad för kirurgiska instrument i anslutning till Karolinska institutet i Stockholm, vid Serafimerlasarettet på Kungsholmen i Stockholm.

Stille gjorde 2015 en vinst på 10,5 miljoner kronor, vilket innebar en kraftig förbättring jämfört med året innan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094