23948sdkhjf

Västeråsföretaget investerar i skrivare för additiv tillverkning

Tillverkaren HP har höga förväntningar på den nya maskinen som skriver ut upp till tio gånger hastigheten.
PLM Group, med svenskt huvudkontor i Värnamo, säljer sin nya 3D-skrivare HP Jet Fusion 4200 till företaget Digital Mechanics. Det framgår av ett pressmeddelande.

PLM stärker därmed sin position som återförsäljare av produkter för additiv tillverkning på den nordiska marknaden.

Den första affären på den aktuella maskinen gjordes i Finland men strax efter tecknades alltså ett avtal med Digital Mechanics i Västerås.

HP har höga förväntningar på den nya maskinen. Skrivaren ska erbjuda god utskriftskvalitet med upp till tio gånger hastigheten och det ska enligt uppgift ske till en lägre kostnad än vad konkurrenterna kan mäkta med.

Skrivaren kan producera helt funktionella kvalitetsdelar med hög hastighet. Det sker genom utnyttjandet av smältmedel och exakt temperaturkontroll för att säkerställa en exakt och selektiv smältning av pulvermaterialet.

– Vi är glada att meddela ett partnerskap med Digital Mechanics som hjälper våra kunder att revolutionera hur de ser på additiv (digital) tillverkning. Det är glädjande att se ett nordiskt företag som en tidig pionjär på innovativ teknik. Vi är övertygade om att 3D-skrivare från HP levererar mycket konkurrenskraftiga funktioner som till exempel betydande förbättringar i utskriftshastighet och kostnadsminskning, säger PLM Groups vd Jan Lundström.

Digital Mechanics erbjuder företag inom tillverkningsindustrin tillgång till sin digitala fabrik för snabb produktion av komplexa detaljer i plast och metall. Den uttalade målsättningen är hela tiden att kunderna ska bli mer effektiva i sin egen produktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094