23948sdkhjf

Tranemos största företag bygger ut och anställer

Tar över tillverkningen av aluminiumledare från Norge vilket skapar 14 nya jobb.
Företaget Nexans invigde på tisdagen en ny fabriksdel för en helt ny verksamhet i Grimsås. Det rapporterar Borås Tidning.

Grimsås är en tätort i Tranemo kommun i Jönköpings län.

– Det är viktigt att stanna upp lite ibland för att tänka efter. Det här är en av de största investeringarna som har gjorts i Grimsås, säger Staffan Kullberg, vd för Nexans svenska verksamhet, enligt tidningen.

Genom utbyggnaden skapas också 14 nya jobb. Det är tillverkningen av aluminiumledare som nu förläggs till Grimsås – den produktionen har tidigare gjorts i Norge.

– Tjänsterna gäller operatörer, uppger företagets kommunikationschef Eva Wallin för Metal Supply.

De kablar som tillverkas i Grimsås är annars till största delen kopparledare men aluminiumledare uppges vara en växande produkt.

Nexans är en riktig stor aktör med så många som 520 medarbetare i Grimsås. Faktum är att det gör företaget till Tranemo kommuns största företag räknat på antal anställda.

Företaget är en stor global leverantör av kablar och tillbehör. De förser installatörer, infrastrukturbyggare och industrin med produkter hämtade både från inhemsk produktion och från produktion i Nexans andra länder.

Kunderna är verksamma inom telekom, elnät, byggnadsinstallation, industriinstallation och fordonsindustri.

I Gislaved finns också dotterbolaget Axjo Kabel som är specialiserat på sladdställ (färdigkontakterade kablar) och värmekabel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079