23948sdkhjf

Ett nytt team - Nordic Bolting Alliance

Hytorc Sverige, Arvid Nilsson, GA Lindberg och Vector går samman under namnet Nordic Bolting Alliance ( NBA)
Nordic Bolting Alliance ”, NBA, kommer att verka som ett tekniskt forum för att erbjuda industrin en unik totallösning av teknisk rådgivning samt produkter inom flänsar, monteringsverktyg, skruv och smörjmedel.

NBA skriver i ett pressmeddelande att samarbetet syftar till att utöka kompetensen och kunskapen i branschen om gällande åtdragningsmetoder och applikationers påverkan vid användandet av olika smörjmedel, skruv och flänsar.

Tre förgreningar
Nordic Bolting Alliance har tre förgreningar.

Industry som bland annat fokuserar mot verkstads, gruv- och tillverkningsindustrin.

Energy som bland annat fokuserar mot vind, vatten- och kärnkraftsindustrin och Flangetech som fortsätter fokusera mot process, petrokemi- och raffenaderiindustrin.

Enligt Thomas Ottosson Key Account Manager på Arvid Nilsson har de fyra företagen tillsammans en kompetens som är svårslagen och ur ett kundperspektiv avlastar de kunden genom att vara uppdaterade om både varandras och marknadens produkter.

Han fortsätter: ”Vi har möjlighet att se orsaken till ett problem hos kundens applikation på ett annat sätt istället för att bara konstatera att det inte är våra enskilda produkter som felar och hänvisa kunden till att behöva gå till en tredje part, eller till och med fjärde part.”

Revolutionerande
Enligt Hytorcs vd Elisabeth Matzén erbjuder NBA sina kunder ett helhetskoncept.

- Ur hälsa, miljö och säkerhetsperspektiv är det revolutionerande, säger Matzén.

Hon fortsätter: ”Vi har sett att enorma pengar läggs på service och underhållsarbeten som man i många fall kunnat undvika om man bara sett hela bilden. I vissa fall kan det vara så att det är helt olika avdelningar på ett företag som ansvarar för inköp av smörjmedel och skruv, ofta går det under förbrukning, och en annan avdelning ansvarar för åtdragningsverktygen, då är det inte så lätt att se hela bilden.”
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093