23948sdkhjf

Saab Automobiles framtida samarbetspartner

Saab skall samarbeta med American Axle för utveckling av drivlinor samt inleder tekniskt samarbete med tysk konkurrent
Saab Automobile startar samarbeta med American Axle för att utveckla drivlinor till elhybridbilar målet är att nya Saab 9-3 skall vara hybrid redan 2012.

Sökandet
Mats Fägerhag, Saabs utvecklingschef, berättar för Göteborgs-Posten att man i sökandet efter partner upptäckte att American Axle Manufacturing (AAM) hade behov och att Saab hade kunskapen.

Det nya bolaget
Till det nya bolaget som heter e-AAM Driveline Systems, kommer 17 tekniker och ingenjörer från Saab och American Axle sätter in sina insatsern när konceptet skall bli till färdiga enheter.

Enligt Göteborg-Posten är Mats Fägerhag förtegen om hur systemet ser ut, men så mycket kan han säga som att grundkonceptet är liknande det som Volvo PV håller på med - en drift med förbränningsmotorn på framhjulen och eldrift på bakaxeln.

I ett pressmeddelande säger Saabs vd Jan Åke Jonsson:
- För Saab är tillkännagivandet av detta samarbete ett viktigt steg mot en framgångsrik framtid som ett oberoende bolag. Det här samarbetet kommer att förena Saabs bilutvecklingsexpertis som är av världsklass med AAM:S omfattande utvecklings-, produktions- och marknadsföringskunskaper som kommer att bli en kraftfull kombination.

Tysk konkurrent
Saab är också igång med att inleda ett tekniskt samarbete med BMW, skriver Helsingborgs Dagblad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157