23948sdkhjf

Repay förvärvar stålgrossist i Jönköping

Skellefteåföretaget satsar stenhårt på att utveckla verksamheten och köper en av Sveriges snabbast växande plåt- och stålleverantör.
Skellefteåföretaget Repay har förvärvat stålgrossisten TSAB i Jönköping.

Enligt ett pressmeddelande siktar stålleverantören Repay via den nya affären på att dubbla sin omsättning till minst 700 mkr inom ett år och på sikt bli marknadsledande i Sverige.

– Nu satsar vi stenhårt på att utveckla verksamheten, säger Petter Mikaelsson, vd på Repay.

Han fortsätter: ”Köpet av TSAB breddar oss som aktör på marknaden. Vi tror även att TSAB:s befintliga kunder utökar sina affärer med oss i och med det större utbudet av tjänster.”

Stålbad
Precis som många andra underleverantörer i branschen har Repay under ett par år gått igenom ett stålbad i form av lågkonjunkturen som sköljt över världen.

Enligt vd Petter Mikaelsson finns det nu en helt annan framtidstro än bara för ett år sedan.

– Vi lyckades parera förlusterna. Under lågkonjunkturen genomförde vi utbildningsinsatser för befintlig personal, och anställde dessutom en säljare för att kunna vara mer offensiva mot marknaden.

Nya kompetenser
Enligt pressmeddelandet är TSAB med sina 12 anställda en av Sveriges snabbast växande plåt- och stålleverantörer.

Svante Stalin på den nu blivande Repay-anläggningen tror att affären kan visa sig fördelaktig för båda parter.

– Vi har varit en renodlad stålgrossist och det här ger oss nya kompetenser och ett bredare marknadssegment. Vi blir mer heltäckande som en underleverantör till kunderna, precis som våra stora konkurrenter.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078