23948sdkhjf

Kärnkraftsorder till Alstom

Vibrationsproblem på turbinanläggningen har medfört att Forsmark ska renovera Forsmark 2.
Forsmark har beslutat att byta ut de ventiler vid Forsmark 2, som efter nyligen genomförda modifieringar av en annan leverantör, har orsakat omfattande vibrationsproblem på turbinanläggningen.

Enligt ett pressmeddelande har vibrationsproblemen medfört att anläggningen tvingats till betydande reduktion av produktionskapaciteten .

Forsmark har därför gjort bedömningen att installation av ventilerna från Ringhals är den snabbaste vägen för att kunna återställa full produktionsförmåga igen vid Forsmark 2.

Renoveras under hösten
Alstom har nu fått beställning på att under hösten 2010 renovera och installera ventiler som tidigare suttit i Ringhals 4.

Renoveringsarbetet av ventilerna har redan påbörjats och installationsarbetet vid de båda turbinsträngarna vid Forsmark 2 kommer att påbörjas i början av oktober och avslutas i början av november, då båda turbinerna ska vara tillbaka på kraftnätet.

Alstom ska även installera och driftsätta åtta högtrycksventiler samt deras drivdon.

Före installationen kommer Alstom också att genomföra normalt underhållsarbete av åtta drivdon samt anpassa dem till de nya HT-ventilerna.

Projektet kommer att ledas från Alstoms kontor i Norrköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.204