23948sdkhjf

Scania ökar produktionskapaciteten

Fabriken i Slupsk i Polen har förvandlats till en modern och effektiv fabrik för busstillverkning då Scania satsar på att öka försäljningen på flera stora marknader.
Enligt ett pressmeddelande har Scanias anläggning i Slupsk efter en omfattande ombyggnad förvandlats till Europas mest moderna och effektiva fabrik för busstillverkning.

Arbetsstationer och produktionslogistik har utformats för en rationell tillverkning med hög kvalitet enligt det metodbaserade arbetssätt som kännetecknar Scanias produktionssystem (SPS).

Återinvigning
Anläggningen återinvigdes på tisdagseftermiddagen av Scanias vd och koncernchef Leif Östling, region Pommerns landshövding Roman Zaborowski samt Sveriges ambassadör Dag Hartelius.

– Vi har gjort en satsning på arbetsmiljön och organiserat om flödet i produktionen på ett sätt som gör det möjligt att arbeta med ständiga förbättringar av arbetsmetoder, produktivitet och kvalitet på samma sätt som vid Scanias övriga produktionsanläggningar i Europa och Latinamerika, säger Gert Flodkvist, chef för Scania Production Slupsk.

Anläggningen i Slupsk
Anläggningen i Slupsk, med 700 anställda, är navet i Scanias europeiska produktion av helbyggda (karosserade) bussar för kollektivtrafik. Här karosseras modellerna Scania OmniCity och OmniLink.

I Slupsk monteras också chassit (underredet) till Scania OmniCity. Dessa chassin levereras även till andra, fristående busskarossörer i Europa, Afrika och Asien.

Bussar i Scanias Omni-program har hittills främst levererats till marknader som de nordiska länderna, Polen, Storbritannien, Frankrike och Italien.

Satsar på Tyskland
Scania har inlett en satsning på att öka försäljningen på flera stora marknader, som till exempel i Tyskland – Europas största bussmarknad.

– En högre produktionskapacitet i Slupsk är viktig för vår strategi att öka försäljningen av bussar för kollektivtrafik. Den effektivare tillverkningsprocess som skapats genom ombyggnaden är också av stor betydelse för en fortsatt positiv lönsamhetsutveckling inom vår bussverksamhet, säger Melker Jernberg, Senior Vice President och chef för Scania Buses and Coaches.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093