23948sdkhjf

Fimeks tre livlinor

Filipstadföretaget Fimek kan efter en lyckad rekonstruktion börja se framåt igen och letar med ljus och lykta efter nyckelpersoner inom verkstadsindustrin.
Fimek tillverkar drivlinor för lastbilar och lastmaskiner och när lågkonjunkturen slog till var det tomt i orderböckerna.

– När läget var som värst var vi nere i 80 anställda. Nu har vi 110 anställda och vi skall bli betydligt fler den närmaste tiden, säger Anders Blomgren, VD i Fimek till NWT.

Tre livlinor
Företaget sattes i rekonstruktion och räddades av tre livlinor; SKF, Filipstads kommun samt ett systerföretag i Belgien som försattes i konkurs.

Produktionen från Belgien flyttades till Filipstad och Filipstads kommun förvärvade Fimeks industrilokaler.

Breddar produktionen
Lågkonjunkturen har lärt Fimek hur viktigt det är med en bred kundbas.

Anders Blomgren säger till NWT:” Det är ju självfallet bra att arbeta med så viktiga delar som drivlinan till lastbilar och lastmaskiner, men nu siktar vi in oss på en breddning till alltfler branscher.

Nyanställer
I dagsläget går det så bra för Fimek att de kan börja anställa personal igen och räknar med att komma upp på 120-130 anställda under året.

Företaget letar med ljus och lykta efter nyckelpersoner inom verkstadsindustrin och i den närmaste framtiden kommer de att anställa 12 nya medarbetare.

Det är främst produktionstekniker och kvalitetstekniker företaget är på utkik efter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078