23948sdkhjf

Ruukki behåller sin plats i Dow Jones Sustainability Index

Dessa index omfattar de toppföretag som har engagerat sig i hållbar utveckling - vilket innebär att Ruukki räknas som ett av världens åtta främsta stålföretag.
Ruukki är med i DJSI World Index för tredje året i följd och i European index för det fjärde.

”Det faktum att vi har funnits med i dessa index under ett antal år i följd visar att vi har gjort rätt i att satsa på företagets samhällsansvar. Våra strategiska fokuseringsområden är framför allt att förbättra arbetsplatssäkerheten samt energieffektiviteten för våra produkter. Dessutom har vi bl.a. gjort stora investeringar i miljöförbättringssyfte vid Rahefabriken i Finland. På senare år har man kunnat konstatera ett ökande intresse för företagens samhällsansvar, också bland investerare”, säger Toni Hemminki, vice verkställande direktör för energi och miljö hos Ruukki, i ett pressmeddelande.

DJSI World Index omfattar 318 komponenter från 28 olika länder och 174 komponenter från 14 europeiska länder ingår i DJSI Europe Index. Ytterligare sju finska företag finns med på dessa hållbarhetsindex.

Dow Jones hållbarhetsindex har sedan 1999 mätt åtgärder inom företagssektorn som syftar till att förbättra hållbarheten. Företagens hållbarhet analyseras noggrant varje år av ett oberoende bedömningsföretag, SAM Research AG. Dessa analyser utvärderar företagens finansiella, sociala och miljömässiga ansvarstagande. Indexföretagen är också föremål för ständig uppföljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078