23948sdkhjf

Scania bygger vindtunnel

Scania har beslutat att öka kapaciteten inom forskning och utveckling och bygger en i Europa enastående vindtunnel i Södertälje.
Den nya vindtunneln kommer att vara inrymd i en 3 500 kvm stor flervåningsbyggnad som uppförs vid Scania Tekniskt Centrum i Södertälje.

Vindtunneln ska användas för att testa fordonsegenskaper som till exempel, komfort, trafiksäkerhet och miljöprestanda i olika klimat.

Anläggningen, som är den enda i sitt slag i Europa, ska stå färdig 2013.

Effektivare utvecklingsarbete
Enligt ett pressmeddelande från Scania är det tidskrävande och tar stora resurser i anspråk för att kunna genomföra prov av lastbilar och bussar i olika klimat, bland annat för planering och transporter.

En vindtunnel där det går att simulera verklighetsnära miljö – allt från arktisk torr kyla till fuktig tropisk hetta samt olika vindförhållanden – kommer därför att göra Scanias utvecklingsarbete effektivare, liksom mera flexibelt.

Konkurrenskraftigare
– Det finns många fördelar med att i olika skeden av utvecklingsfasen kunna testa fordon och enskilda komponenter oberoende av årstid och transporter till andra klimat, säger Sven-Åke Edström, Senior Vice President och chef för Scanias chassiutveckling.

Investeringen i en vindtunnel stärker vår konkurrenskraft, eftersom den möjliggör kortare utvecklingstid och högre produktkvalitet,
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078