23948sdkhjf

Planerar samarbete med Volvo Lastvagnar om miljövänligt gummi

Förra året godkändes deras produkt av Volvo Cars som sedan dess har mångdubblat användandet.
Göteborgsbolaget Scandinavian Enviro Systems och Volvo Lastvagnar planerar ett samarbete om miljövänligt gummi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enviro bedömer att bolagets så kallade kimrök snart kan komma att godkännas för däck till tunga fordon sedan diskussioner med Volvo Lastvagnar nu har börjat konkretiseras.

– Volvo Lastvagnar ser mycket positivt på att vara med och påverka implementeringen av miljögummi som en naturlig del i deras verksamhet, säger Enviros vd Thomas Sörensson.

Förra året godkändes Enviros miljögummi med kimrök av personbilstillverkaren Volvo Cars. Efter det uppges företaget ha mångdubblat användandet till att omfatta flera olika gummikomponenter.

– Tack vare att vår återvunna kimrök redan är godkänt för industriell användning av både Volvo Cars och flera internationella däcktillverkare börjar diskussionerna med Volvo Lastvagnar utmynna i konkreta förslag, säger Thomas Sörensson.

Det är genom ett forskningsprojekt inom så kallad cirkulär ekonomi för industri och samhälle hos forskningsinstitutet RISE som diskussionerna förs.

Enviro är ett miljöföretag som erbjuder återvinning av däck och förädlade material till främst gummiindustrin. Företaget säljer miljöanläggningar till industriella investerare och driver dessutom en egen anläggning för uttjänta däck i Åsensbruk.

Enviro som har huvudkontor i Göteborg grundades år 2001 och har 20 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094